Het serviceabonnement is er speciaal voor inwoners van de gemeente Roerdalen die geen gebruik kunnen of willen maken van de bibliotheek in Roermond. U kunt online boeken reserveren en deze worden dan naar het afhaalpunt van uw keuze gestuurd. U haalt de boeken bij het afhaalpunt op en levert ze daar ook weer in. U kunt ook boeken lenen in de bibliotheek in Roermond, u levert ze dan ook weer in in Roermond.
Het abonnement kost € 25,00 per jaar. Het serviceabonnement werkt met een digitale strippenkaart. De eerste 20 strippen zitten bij het abonnement inbegrepen, hiervan kunt u 20 boeken lenen (1 boek kost 1 strip). Wilt u in een jaar meer dan 20 boeken lenen? Dan kunt u extra strippen kopen voor € 0,65 per strip. U kunt er ook voor kiezen de kosten voor extra boeken te laten registreren op de pas en deze achteraf te betalen.
U kunt uw boeken verlengen voor € 0,20 per boek (€ 0,10 verlenggeld + € 0,10 leengeld). Het telaatgeld is € 0,10 per boek per dag. Let op, een boek is pas ingeleverd als het weer in de bibliotheek in Roermond is, lever het boek dus op tijd in! Boeken die u in Roermond leent, kunt u voor een extra lange termijn van 6 weken lenen, dit kost een strip + € 0,15. Boeken die u naar het afhaalpunt laat komen, kunt u maximaal 3 weken houden.
Informatie over de afhaalpunten vindt u hier.

Samengevat 
Serviceabonnement Roerdalen € 25,00 per jaar 
Maximaal aantal boeken per jaar 20 (20 strippen, 1 strip per boek)
Na 20 boeken € 0,65 per boek (1 strip per boek)
Boeken verlengen € 0,20 per boek
Telaatgeld € 0,10 per boek per dag
Extra lange leentermijn (6 weken) 1 strip + € 0,15

Openingstijden afhaalpunten

Vrijwilligersbibliotheken en afhaalpunten

bibliotheekwerk roerdalen