Op zaterdag 11 juni organiseert BoekStart samen met de bibliotheken voor de tweede keer de landelijke BoekStartdag. Deze hele dag staat in het teken van het voorlezen aan baby’s en peuters. Daarom organiseren we op 11 juni in de bibliotheek een reeks leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 4 jaar.

Voor de BoekStartdag hebben we een paar bijzondere gasten uitgenodigd. In de ochtend gaan Lila Violet en Jaap Aap voorlezen speciaal voor de allerkleinsten en ook is er een sessie prentenboekenyoga met Gidian en Femke van Studio Slingeraap. Kim Moenis van Ukkie Dukkie is ook van de partij en verzorgt twee Muziek voor Ukkies-workshops. Tussen de activiteiten door is ook Nijntje in de bibliotheek aanwezig en zij vindt het heel leuk om met alle kinderen en papa’s en mama’s op de foto te gaan!

Voorlezen met Lila Violet en Jaap Aap
Jaap Aap weet als geen ander hoe leuk het is om voorgelezen te worden! Als ouder kun je dan ook niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen aan je kleintje. Daarom heeft Jaap zijn beste vriendin Lila Violet gevraagd om deze keer een boek speciaal voor kinderen van 0 tot 4 jaar voor te gaan lezen. Dat wordt gegarandeerd voorleesplezier! Kom jij ook luisteren naar Lila en Jaap?

Tijdstip: van 10.30 uur tot 11.15 uur
Locatie: jeugdafdeling
Kosten: gratis, aanmelden niet nodig

Prentenboekenyoga met Studio Slingeraap
Gidian en Femke van Studio Slingeraap nemen je mee op een heus kinderyoga-avontuur, geïnspireerd op het boek Speeltuin van Mies van Hout. Ga jij mee naar de speeltuin? Samen met je papa, mama, opa of oma gaan we op een tocht naar de wonderlijkste werelden. We laten jullie op een speelse manier kennismaken met allerlei verschillende onderdelen van kinderyoga, houdingen, massage en visualisatie. Het gaat niet om de prestatie en techniek, vooral het plezier staat voorop! En wat is er nu leuker dan dit avontuur samen te beleven?

Tijdstip: van 10.45 tot 11.30 uur
Locatie: Gabriel Gorriszaal
Kosten: €2,00 per kind + ouder

Muziek voor Ukkies met Kim Moenis van Ukkie Dukkie
Papa’s en mama’s, opa’s en oma’s, hebben jullie zin om samen met jullie kleintje of kleinkind muziek te maken? Samen met Kim Moenis van Ukkie Dukkie gaan we liedjes zingen, spelletjes spelen, bewegen op muziek, improviseren met instrumentjes en nog veel meer... Maar vooral gaan we heel veel plezier maken. En dat doen we aan de hand van het boekje Paco en de Afrikaanse muziek van Magali le Huche. Wat is er nou leuker dan samen met je kleintje genieten van mooie muziek?

Tijdstip: eerste workshop van 11.30 tot 12.00 uur. Tweede workshop van 14.00 tot 14.30 uur.
Locatie: Jeugdafdeling
Kosten: €2,00 per kind + ouder