Save the dates: Kinderboekenweek 2022

Van 5 t/m 16 oktober vieren we de Kinderboekenweek! Het thema is dit jaar Gi-ga-groen! en daarom staat ons programma helemaal in het teken van dieren en de natuur. Houd in je agenda dus een plekje vrij voor onze gi-ga-groene activiteiten, zoals een voorstelling met Sterrin Smalbrugge en een avontuurlijke boswandeling.

Limburgse kastelen

Limburg heeft bijzondere kastelen. Waar anders in Nederland vind je een “hoogteburcht” of een “terrassenkasteel”?
Ook heeft Limburg een geheel eigen versie van de renaissancestijl: de 'Maaslandse Renaissance' en in de 18e eeuw een eigen variant van de rococostijl: de 'Luik-Akense-Maastrichtse' decoratie stijl. Op zondag 18 september leer je meer over de mooiste Limburgse kastelen in een nieuw HOVO-college van Ineke Beeling.

Breinstein Kindercollege: de brandweer

Heb je altijd al willen weten hoe de werkdag van een brandweerman of –vrouw er uitziet? Kom dan op dinsdag 30 augustus naar de brandweerkazerne van Montfort voor een nieuw Breinstein Kindercollege van Bibliorura. De vrijwilligers van de Brandweer Montfort vertellen je deze middag wat zij moeten doen zodra het brandalarm afgaat en hoe zij mensen helpen in gevaarlijke situaties.

Nieuwe Boekenbaas

Mila Hurks van de Montessori Basisschool in Roermond is onze nieuwe Boekenbaas! Ze gaat zich een jaar lang inzetten als ‘bookfluencer’ om andere kinderen enthousiast te maken over boeken en lezen. Op onze website stelt ze zich aan jullie voor.

Literaire Zomer: Tobi Lakmaker

Een boeiende avond vol openhartige verhalen over gender en zo. Met Tobi Lakmaker en Flip Zonne Zuijderland. 

Schrijf jij het winnende verhaal?

Vertel eens. Wat betekent de bieb voor jou? Werd je er wijzer, verliefder, fantasievoller, gekker, stiller, juist luider of iets dat wij helemaal niet kunnen verzinnen? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal. Zet het op papier, en misschien word jij de winnaar van onze schrijfwedstrijd!

Doe je mee, dan willen we graag dat je in maximaal 1.500 hele eigen woorden antwoord geeft op een van deze twee vragen: Wat betekent de bieb voor jou? Of: Hoe heeft de bibliotheek jouw leven veranderd?