• Hebben de kinderen het huiswerk van de juf of meester al af en willen ze nog wat extra oefenen? Dan kun je terecht op Junior Einstein! Junior Einstein heeft een online leer- en oefenomgeving voor alle vakken van de basisschool. Het aanbod bevat opgaven voor de groep 2 t/m 8. Bovendien is er heel veel uitleg met video's en uitlegartikelen. Zo kunnen ze serieus oefenen op hun eigen niveau. Junior Einstein is gratis te gebruiken voor iedereen met een bibliotheekabonnement. Log in met je pasnummer en wachtwoord waarmee je ook inlogt in Mijn Menu. Klik hier om in te loggen op Junior Einstein. 
  • Hoe krijg je kinderen die niet van lezen houden met hun neus in de boeken? Door lezen leuk te maken! Met Yoleo verdienen ze leespunten die ze kunnen gebruiken om hun virtuele kamer in te richten. Lezen met Yoleo is ook makkelijk. Doordat de tekst wordt getoond en voorgelezen. Een soort karaoke dus. Yoleo is geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Je kunt op Yoleo een account aanmaken en daar het bibliotheekabonnement van je kind aan koppelen. Als je voor de eerste keer inlogt, verschijnt automatisch een pop-up waarin gevraagd wordt of je lid bent van de bibliotheek. Als je op 'ja' klikt, kun je het pasnummer en het wachtwoord waarmee je ook inlogt in Mijn Menu invullen. 
  • Op Devoorleeshoek.nl staan een heleboel leuke voorleesfilmpjes. Elke week komen er nieuwe verhalen bij. Er zijn spannende, avontuurlijke en informatieve boeken. Voor alle kinderen van 0 tot 10 jaar staan er verhalen op. De Voorleeshoek is gratis te gebruiken voor iedereen met een bibliotheekabonnement. Log in met je pasnummer en wachtwoord waarmee je ook inlogt in Mijn Menu. Klik hier om in te loggen op De Voorleeshoek. 
  • De website Bereslim.nl staat vol met leuke voorleesfilmpjes en leerzame taalspelletjes en spelletjes die spelenderwijs goed leergedrag stimuleren. Bereslim is geschikt voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Bereslim is gratis te gebruiken voor iedereen met een bibliotheekabonnement. Log in met je pasnummer en wachtwoord waarmee je ook inlogt in Mijn Menu. Klik hier om in te loggen op Bereslim
  • Schooltv.nl is een leerzame website waar filmpjes, schoolplaten en lesmaterialen op staan voor alle kinderen van 0 tot 18 jaar. Er staan quizzen op over allerlei onderwerpen, er zijn scrollverhalen over actuele onderwerpen en liedjes met ezelsbruggetjes om dingen makkelijker te kunnen onthouden.