Vanaf 4 juni kunnen mensen hun bloeddruk laten meten bij de Bibliotheek Bibliorura. Het is belangrijk om de hoogte van je bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar vergroot wel de kans op een hart- of vaatziekte. Het kan bijvoorbeeld leiden tot een hartinfarct, beroerte of hartfalen. Daarom roept de Hartstichting op regelmatig de bloeddruk te (laten) meten.

Als het nodig is, kunnen mensen dan tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen. De Bibliotheek Bibliorura ondersteunt deze oproep van de Hartstichting. Van 4 t/m 8 juni kunnen mensen tussen 11 uur en 17 uur in de bibliotheek hun bloeddruk laten meten. Het meten is gratis.

Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk, en daarmee een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, hebben. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt. Van hen weet 2 op de 5 niet dat zij een verhoogde bloeddruk hebben. Dit zijn zo’n 1,2 miljoen Nederlanders. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting tijdelijke meetlocaties in op openbare plaatsen in het hele land. De Bibliotheek Bibliorura is één van deze locaties.

Persoonlijk
Van 4 juni tot en met 8 juni kunnen mensen hun bloeddruk meten bij de Bibliotheek Bibliorura. De gemeten bloeddruk is persoonlijk, en wordt met niemand gedeeld. Mensen krijgen ook concrete tips en adviezen over wat zij zelf kunnen doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden.

Foto: Hartstichting