Chantal van Gastel

Op donderdagavond 21 november komt Chantal van Gastel, een van de populairste feelgood- schrijfsters van Nederland, naar de Bibliotheek Bibliorura. Speciaal voor alle liefhebbers van feelgood-boeken, romantische verhalen en chicklits organiseren we een avond met koffie en thee, gebakjes van Banketbakkerij - Lunchroom In de Kroon en natuurlijk heel veel boeken over liefde.

Winterverhalen met Tante Thee Theater

De winter is het ideale seizoen om binnen te lezen en te genieten van mooie verhalen. En het wordt nog leuker als je dat samen doet! Daarom organiseren de Bibliotheek Bibliorura en Tante Thee Theater twee winterverhalenmiddagen voor jong én oud.

Nieuwe openingstijden vanaf 1 januari

Vanaf 1 januari 2020 gaat er wat veranderen in de openingstijden van de bibliotheek. Op donderdagavond sluiten we dan niet meer om 20.00u maar al om 18.00u. Op dinsdagavond blijven we wel gewoon tot 20.00u open.

Werkzaamheden Historiehuis

In het Historiehuis wordt tot half december gewerkt aan een nieuwe vaste expositie over de geschiedenis van Roermond. Tijdens de werkzaamheden is de expositieruimte op de begane grond gesloten voor publiek. De expositie ‘Een schat aan scherven – glasschilderkunst in Roermond tot 1600’ in het souterrain kun je wel gewoon bezoeken.

Workshop mediawijsheid met Marlies Slegers

Lekker de hele dag online, wat gamen, YouTube-filmpjes kijken, Snapchats versturen, op TikTok zitten en natuurlijk de stories op Instagram bekijken. Wat een gek idee dat je ouders dat nooit konden! Want jij kunt je niet meer voorstellen dat al die sociale media er niet meer zijn. Toch gaat het soms ook wel eens mis op sociale media.