Schoolbibliotheek op Montessori van start

Op woensdagmiddag 4 september is de schoolbibliotheek op de Montessorischool in Roermond feestelijk geopend.

Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek is weer in aantocht en wij kunnen niet wachten tot het zover is! We hebben namelijk twee hele leuke voorstellingen voor jullie georganiseerd!

Boek & Film: Vele hemels boven de zevende

Boekverfilmingen leveren vaak discussie op. Is de film net zo goed als het boek? Zijn de personages in de film zoals we ons die voorgesteld hebben bij het lezen van het boek? Ziet de omgeving eruit zoals die in het boek beschreven wordt? Komt het verhaal in de film misschien wel nog beter over dan in het boek?

Expositie: Het geraamte van mijn geest

 

In het kader van de Wereld Alzheimer Week (16 t/m 22 september) organiseert de Bibliotheek Bibliorura in samenwerking met Inge Snijders de expositie ‘Het geraamte van mijn geest’. Deze expositie toont portretten van personen die geconfronteerd zijn met de ziekte van Alzheimer.

Houd een plekje vrij in je agenda

Het einde van de vakantie is in zicht, dus bij de bibliotheek zijn we al weer druk met het plannen van leuke activiteiten in het najaar. Wil je niks missen? Schrijf dan de onderstaande data alvast in je agenda.

Stadswandeling langs Roermondse bibliotheeklocaties

In het weekend van 14 en 15 september zijn de Open Monumenten Dagen, met dit jaar als thema 'Plekken van plezier'. De bibliotheek van Roermond, die al sinds 1907 een plek van leesplezier is, organiseert op zondag 15 september een historische stadwandeling.