Campagne digiTaalhuis van start

In Roermond hebben 6000 mensen moeite met lezen en schrijven. Veel van deze mensen weten niet dat er hulp is. Die hulp kunnen ze krijgen in het digiTaalhuis.

Lila Violet en Jaap Aap zijn op vakantie

De vakantie is begonnen! Ga je op vakantie of blijf je lekker thuis? Lila Violet en Jaap Aap gaan op vakantie. Ze kunnen daarom in juli en augustus niet komen voorlezen in de bibliotheek. Dat vinden wij natuurlijk heel erg jammer, maar we wensen Lila en Jaap heel veel plezier op vakantie! Op 14 september zijn ze weer in de bibliotheek om voor te lezen. Kom je dan weer lekker luisteren?

Zomerprogramma Taalcafé

Het is weer tijd voor het zomerprogramma van het Taalcafé! De Taalcafés op dinsdagavond in de bibliotheek gaan in juli en augustus gewoon door en ze zijn ook nog eens extra leuk! Het programma ziet er als volgt uit:

Waarom is lezen in de vakantie zo belangrijk?

De zomervakantie staat voor de deur! Uitslapen, buitenspelen, zwemmen... en boeken lezen! In de vakantie oefenen met lezen is goed voor álle kinderen, niet alleen voor kinderen met een leesachterstand.

Genomineerden Halewijnprijs 2019 bekend

De genomineerden voor de Halewijnprijs 2019 zijn bekend! Na lang beraad heeft de jury, onder leiding van juryvoorzitter Pon Kranen, zes literaire talenten gekozen die op grond van hun verschenen werk meer aandacht verdienen.