De bibliotheek is gesloten van 15 december t/m 9 februari

De inleverdatum van alle geleende materialen wordt opnieuw opgeschoven. Er hoeft over de periode dat de bibliotheek alleen open is voor de afhaal- en inleverservice dus geen telaatgeld betaald te worden voor boeken die u thuis heeft. De nieuwe inleverdatum van uw boeken kunt u vinden in Mijn Menu op de website of in de Bibliotheek Wise app.

 Wat kan wel?

  • U kunt gebruik maken van de afhaal- en inleverservice. Deze is geopend op maandag van 13.00-17.00 uur en van dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur. Op zondag is de afhaal- en inleverservice gesloten.
  • Het reserveren van boeken is t/m 9 februari gratis.
  • Met uw bibliotheekabonnement kunt u e-books en luisterboeken lenen via de Online Bibliotheek.
  • De bibliotheek is telefonisch bereikbaar tijdens de openingstijden van de afhaal- en inleverservice via 0475 519000.
  • Online lid worden kan via onze website.

Wat kan niet?

  • U kunt geen gebruik maken van de computers en u kunt niet printen en kopiëren.
  • U kunt geen gebruik maken van de leesruimte en de studieruimte.
  • U kunt geen gebruik maken van de toiletten.

  • Alle activiteiten t/m 9 februari worden geannuleerd of uitgesteld. Het Taalcafé, de cursus DigiSterker, de cursus Klik&Tik en het BoekStart-spreekuur gaan niet door.
  • Het voorleesontbijt gaat digitaal! Via een livestream kunnen jullie op 23 en 30 januari bij vanuit huis van de voorstellingen over Coco genieten.
Tijdens de Nationale Voorleesdagen ontdek je bij de bibliotheek hoe leuk het is om voor te lezen én om voorgelezen te worden! De Nationale Voorleesdagen staan dit jaar in het teken van het prentenboek Coco kan het! van Loes Riphagen. Dit verhaal gaat over het vogeltje Coco dat niet durft te vliegen. Haar moeder probeert haar over te halen, en het lijkt Coco ook best fijn, maar toch durft ze niet. Totdat mama haar een zetje geeft!

Vanwege de lockdown is de bibliotheek momenteel gesloten, maar gelukkig kunt u wel gebruik maken van een speciale afhaal- en inleverservice. U reserveert de boeken die u wilt lezen en ontvangt van ons een afhaalbericht wanneer de boeken voor u klaarstaan. Het is ook mogelijk om boeken in te leveren.

In verband met de maatregelen rondom het corona-virus is de Bibliotheek Bibliorura t/m 9 februari gesloten. Wat heeft dit voor gevolgen?

De TijdschriftenBieb is een tijdelijke gratis app voor iedereen die lid is van de Bibliotheek. Met deze app kun je kennismaken met digitale tijdschriften, van AutoWeek tot Yoga Magazine.

Veel ouders vragen zich wel eens af: is het wel verstandig als ik mijn kind in mijn moedertaal voorlees? Leert mijn kind dan wel genoeg Nederlands, de taal die het zo hard nodig heeft voor school? En raakt mijn kind niet in de war van al die talen?
Er is geen reden voor twijfel, want twee talen aanbieden is vooral héél erg goed. Angst dat kinderen twee talen half leren spreken of de talen door elkaar halen is niet nodig. Wetenschappelijk onderzoek laat namelijk zien dat kinderen makkelijk twee talen aankunnen. Zo blijkt dat de totale woordenschat van kinderen die in twee talen worden opgevoed meestal net zo groot is als kinderen die worden opgevoed in één taal. Over het algemeen geldt: hoe groter het taalaanbod, hoe beter dit is voor de taalontwikkeling van je kind.

Natuurlijk kun je je kind helpen in zijn taalontwikkeling. Hieronder enkele tips:
• Lees voor. Voorlezen is leuk en goed, dus ook voor tweetalige kinderen. Lees het liefst in allebei de talen voor. Wat kinderen in de ene taal leren over lezen en boeken, kunnen ze ook gebruiken in de andere taal. Zo leren kinderen bijvoorbeeld dat letters klanken zijn, en dat een verhaal een titel heeft.
• Praat over boeken. Dit kun je het beste doen in de taal waar je het meest vertrouwd mee bent.
• Houd het luchtig en positief. Geef je kind complimentjes en benadruk hoe leuk het is om twee talen te spreken.
• Zorg voor een groot taalaanbod. Praat met elkaar, lees, zing, kijk tv en skype met familieleden.
• Kom met je kind naar de bieb! Hier vind je een heleboel leuke prentenboeken, met en zonder tekst, die je in het Nederlands of in een andere taal kunt aanbieden.

Activiteiten

Activiteiten

CoronaMelder-app

Coronamelder

BoekenTop5 - Januari

BoekenTop5 Tips van literatuurconsulent Maaike

Abonnementen

Homepage agenda

digiTaalhuis

BoekenTop5 Net even anders

Online Bibliotheek

Homepage online bibliotheek