CoronaCheck-app

Wilt u toegang tot een evenement, horeca, casino, festival, sportwedstrijd, bioscoop, theater of concertzaal in Nederland of gaat u naar het buitenland, dan heeft u daar een coronabewijs voor nodig. Een coronabewijs maakt u met de CoronaCheck-app of via de website www.coronacheck.nl. In de meeste gevallen heeft u daar een DigiD voor nodig.

De CoronaCheck-app kunt u downloaden via de App-store (Apple), Google Play (Android) of www.coronacheck.nl. Op deze website vindt u ook meer informatie over de CoronaCheck.

Heeft u zelf geen DigiD, smartphone of computer met printer? Dan kunt u een coronabewijs op papier thuisgestuurd krijgen. Bel hiervoor naar de CoronaCheck helpdesk op 0800-1421 en kies optie 1 in het keuzemenu. Zorg dat u uw BSN-nummer en uw postcode bij de hand heeft. U kunt ook een coronabewijs aanvragen via een aanvraagformulier. U kunt het formulier ophalen in de bibliotheek of download het hier.

 

Een prik- of testafspraak maken

Steeds meer mensen kunnen zich laten vaccineren tegen het coronavirus. Het maken van een prikafspraak gaat het snelst als u dat online doet. Maar via internet een afspraak maken is niet voor iedereen makkelijk. Daarom is er een stap-voor-stap uitleg gemaakt.

Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, koorts of plotseling verlies van smaak of reuk? Dan kunt u zich laten testen. Ook het maken van een testafspraak gaat het snelst online.

 

Hulp nodig?

Op deze pagina vindt u uitleg over het maken van een prik- of testafspraak en de CoronaCheck. Klik op de afbeeldingen om naar de uitleg te gaan.

CoronaCheck

Uitleg coronatest en vaccinatie

Klik op het plaatje voor uitleg over de CoronaCheck.

CoronaCheck makkelijk uitgelegd

Makkelijke uitleg over het coronabewijs

Klik op het plaatje voor makkelijke uitleg over het coronabewijs.

Corona, vaccinatie en testen

Prikafspraak

Uitleg coronavaccinatie

Klik op het plaatje voor uitleg over het maken van een prikafspraak.

Testafspraak

Uitleg coronatest

Klik op het plaatje voor uitleg over het maken van een testafspraak.

CoronaMelder

CoronaMelder waarschuwt je nadat je in de buurt bent geweest van iemand met corona. Zo kun jij voorkomen dat je mensen in je omgeving besmet. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig.

 

U kunt de CoronaMelder-app downloaden voor Apple en Android:

De CoronaMelder-app voor Apple kunt u downloaden via https://apps.apple.com/nl/app/id1517652429
De CoronaMelder-app voor Android kunt u downloaden via https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.rijksoverheid.en

 Meer informatie over de CoronaMelder vindt u hier:

Meest gestelde vragen CoronaMelder
Brochure CoronaMelder uitleg Rijksoverheid
Misvattingen CoronaMelder ontrafeld

Makkelijke uitleg over corona

Makkelijke uitleg over corona

Klik op het plaatje voor makkelijke uitleg over corona, vaccineren en testen.