December is de maand van de lange brunch, de gezellige borrel en het feestelijke diner. Bij al dat lekkere eten hoort natuurlijk ook een lekker drankje. Daarom heeft klantadviseur Moniek voor de BoekenTop5 van december vijf boeken uitgezocht vol feestelijke drankjes voor de feestdagen.

 

Cocktailkenner word je zo - Mickaël Guidot

Ik drink graag een cocktail op zijn tijd. Niet van die mierzoete, ik ben meer van de Dark & Stormy en de Gin Tonic. In dit fantastische cocktailboek van Michaël Guidot vind je daar de recepten van, maar de recepten vormen maar een klein deel van het boek. Het grootste deel van het boek gaat over de kennis en kunde achter het maken van de perfecte cocktail. Je leert alles over de ingredienten, van ijs tot bitters, de technieken voor het mengen van de drankjes en het inrichten van je eigen cocktailbar. Daarnaast vind je ook heel veel leuke weetjes over cocktails en krijg je tips over waar en wanneer je welke cocktail drinkt. Echt een aanrader voor iedereen die indruk wil maken met een perfecte feestelijke cocktail!

Wijnfestijn - Maarten van den Dries

Het kerstdiner is voor mij altijd een van de hoogtepunten van het jaar. Lekker lang aan tafel met lekker eten en een goed glas wijn erbij. De wijn voor bij het kerstdiner mag ook altijd wel wat chiquer dan op andere dagen. Drink jij ook graag een lekker glas wijn bij het eten maar vind je het lastig om de juiste wijn te kiezen? Dan is dit het boek dat je nodig hebt. Maarten van den Dries leert je aan de hand van de wijn-spijsmatrix hoe je een lekkere wijn bij een gerecht uitkiest of andersom.  Hij geeft veel voorbeelden; van vis tot wild en van kaas tot zoete desserts, overal heeft hij een smakelijk advies bij.

Masterclass single malt whiskies of Scotland - Bob Minnekeer

Mijn vader is in december jarig en we geven hem dan al jaren een fles whisky cadeau. Het leukste is om elk jaar weer een nieuwe fles uit te zoeken, een die hij nog niet eerder gehad heeft. In dit boek van Bob Minnekeer lees je de verhalen achter achttien grote schotste distilleerderijen, zoals Bowmore, Talisker en Glenfiddich. Hij begint het boek met een uitgebreide uitleg over de grondstoffen en de productie van whisky. Schenk je een mooie whisky met kerst? Met dit boek weet jij precies waar de whisky vandaan komt en maak je niet alleen indruk met je whiskykeuze, maar ook met je whiskykennis!

Bubbels - Ron Meijer & Anne Wouters

Wijn met bubbels, feestelijker wordt het niet! Met oudjaar om twaalf uur die kurk eraf knallen (en hopen dat je geen lamp of familielid raakt, ik vind het elk jaar weer doodeng) hoort er natuurlijk bij, maar een glas bubbels is een stuk veelzijdiger dan dat! Maar hoe kies je de mousserende wijn die bij de gelegenheid past? Ga je voor een echte champagne? Of kies je voor een meer betaalbare crémant of prosecco? Daarbij helpen Ron Meijer en Anne Wouters je met hun Sparkle methode. Ook vertellen ze je alles over de verschillende soorten mousserende wijnen en hun productieproces. Na het lezen van dit boek ben je een echte bubbelkenner!

Alcoholvrije dranken - Eva Derndorfer & Elisabeth Fischer

Ben je op zoek naar een feestelijk drankje zonder alcohol? Dan is dit een boek voor jou. Van een lekkere virgin cocktail bij de brunch of een feestelijk drankje voor de kinderen op sinterklaasavond, Eva Derndofer en Elisabeth Fisher hebben voor elke gelegenheid een recept paraat. Ze geven je niet alleen het recept, maar vertellen je ook bij welke gerechten het drankje past en in wat voor glas je het moet serveren. Zo kan er helemaal niks meer misgaan! En zeg nou zelf, van een schwarzwalder kirschtorte als drankje wordt toch iedereen vrolijk?

JuniBoekenTop5

MeiBoekenTop5

AprilBoekenTop5

MaartBoekenTop5

FebruariBoekenTop5

JanuariBoekenTop5