PressReader

MAIN Horizontal colorPressReader is een online databank waarmee u onbeperkt digitaal krant en tijdschriften kunt lezen. PressReader bevat meer dan 7.000 kranten en tijdschriften uit ruim 120 landen in 60 talen. Van de Wall Street Journal tot Foodies en van Vogue tot La gazetta dello sport, er zit voor iedereen wel een interesante titel in. Pressreader is te gebruiken door iedereen die verbinding maakt met het WIFI-netwerk van de Bibliotheek Bibliorura. Ook zonder bibliotheeklidmaatschap kunt u dus gebruik maken van PressReader, zowel in de bibliotheek als thuis en onderweg.

PressReader in de bibliotheek

Pressreader1

U kunt PressReader gebruiken op de computers op de tweede verdieping in de bibliotheek. Ga op de computer naar 'Databanken' en kies voor de categorie 'Naslag'. Klik op 'PressReader'. U kunt nu onbeperkt kranten en tijdschriften lezen.

Wilt u de kranten en tijdschriften die u leest bewaren? Dan kunt u in de bibliotheek een account maken op PressReader. De volgende keer dat u inlogt, kunt u dan gewoon verder lezen waar u gebleven was.

Als u op een computer van de bibliotheek heeft ingelogd op uw PressReader-account, kunt u vanaf dat moment ook zeven dagen lang thuis gebruik maken van de website van PressReader.

Ga daarvoor naar PressReader.com en klik rechtsboven in het scherm op 'sign in' om in te loggen. 

PressReader thuis en onderweg

Pressreader2

Met de PressReader-app heeft u thuis en onderweg toegang tot PressReader. Download de PressReader-app en activeer hem in de bibliotheek. Dat doet u door verbinding te maken met het WiFi-netwerk van de bibliotheek.

Vanaf het moment dat u verbinding heeft gemaakt met het WiFi-netwerk van de bibliotheek, kunt u de app zeven dagen buiten de bibliotheek gebruiken. Daarna moet u weer verbinding maken het WiFi-netwerk van de bibliotheek om opnieuw een week toegang te krijgen.

Download PressReader voor iOs
Download PressReader voor Android

Filmpjes over PressReader

Hoe vind ik een krant of tijdschrift?

 Hoe sla ik een artikel op?

 Hoe vertaal ik een artikel?

Buitenlandse kranten en tijdschriften in de bibliotheek

In de bibliotheek kunt u ook een aantal buitenlandse kranten en tijdschriften op papier lezen. De buitenlandse kranten liggen een dag na verschijning op de leestafel op de tweede verdieping. Kranten kunnen alleen in de bibliotheek gelezen worden, het is niet mogelijk om kranten te lenen. De buitenlandse tijdschriften vindt u tussen de Nederlandse tijdschriften in de tijdschriftenkast op de tweede verdieping. Van de tijdschriften blijft het nieuwste nummer in de bibliotheek, oudere nummers kunnen geleend worden.

Buitenlandse kranten beschikbaar in de bibliotheek: Die Welt, The New York Times, Le Monde, The Times, Hürriyet
Buitenlandse tijdschriften beschikbaar in de bibliotheek: The Economist, l'Express, Paris Match, Der Spiegel, Stern, Time Magazine