Literaire Zomer: Tobi Lakmaker

Van 20 juli 19:30 tot 21:00

Op woensdagavond 20 juli komt schrijver Tobi Lakmaker naar de Bibliotheek Bibliorura in Roermond. Hier wordt hij geïnterviewd over zijn leven en werk door acteur en filmmaker Flip Zonne Zuijderland. De avond is onderdeel van de Literaire Zomer, een programma vol inspirerende ontmoetingen aan weerszijden van de Duits-Nederlandse grens.


Droomdebuut
In 2021 verscheen bij Das Mag uitgeverij De geschiedenis van mijn seksualiteit, het debuut van Tobi (toen nog Sofie) Lakmaker. Met charmant brutale humor en aandoenlijke tederheid schrijft Lakmaker in zijn debuutroman over de ruimte tussen vrouwelijkheid en mannelijkheid, over queer, fluïde en transidentiteit – en over ware intimiteit, die pas begint als we alle hokjes vergeten.

De geschiedenis van mijn seksualiteit maakte hem meteen tot een rijzende ster in het Nederlandse literaire landschap. Inmiddels is het boek in meerdere talen vertaald.

‘Een vurig verhaal, nietsontziend en grappig, zo smeuïg geschreven dat je erdoorheen vliegt.’ – NRC Handelsblad

‘Een debuut dat je zelden meemaakt. De ontdekking van een eigen stem, vol bravoure en moed!’ –  Ruth Joos, VPRO

Tobi Lakmaker (1994) schrijft columns voor De Groene Amsterdammer en LINDA.meiden. Na korte tijd Russisch en literatuurwetenschap gestudeerd te hebben rondde hij in 2018 zijn opleiding filosofie af.

Flip Zonne Zuijderland (1998) heeft als acteur en filmmaker de drang om de verhalen te vertellen die hij zelf als transman heeft gemist. Zo speelde hij Doris in de Netflix-serie ANNE+ en maakte hij de eerste aflevering van de serie Selfmade Man. Afgelopen jaar stond hij samen met zijn moeder op de bühne in de openhartige voorstelling Met Zonder Ballen (van Het Laagland).

Met hun gedeelde ervaringen in het achterhoofd, wordt Tobi Lakmaker door Flip Zonne Zuijderland geïnterviewd over zijn schrijverschap en leven. Een avond waar je bij wil zijn!

Wanneer: woensdag 20 juli, 19.30 uur
Kosten:
5 euro (incl. een drankje)

 Tickets